En BSU konto er den beste måten å spare til bolig. Feilen mange gjør når de skal starte sparing i BSU er at de ikke sjekker flere banker før de oppretter konto. Ettersom renten varierer med så mye som 1,3% fra de beste til de dårligste bankene i Norge er dette en feil som kan koste dyrt. Over en tiårig spareperiode kan denne renteforskjellen utgjøre over 27.000 kr. Derfor har vi laget en oversikt over de fem norske bankene som tilbyr høyest BSU rente i 2020.

Dersom du er usikker på om BSU sparingen er den beste løsningen for deg anbefaler vi at du leser vår artikkel BSU vs. Aksjefond.

Høyest BSU rente

Banker som tilbyr høyest BSU rente i 2020

Skue sparebank4,45%
Grue sparebank

4,30%
Sparebank 1 Telemark

4,30%
Eidsberg sparebank

4,20%
Hønefoss sparebank

4,15%

Hvordan flytte BSU konto fra en bank til en annen

Dersom du i dag har en lavere rente på BSU kontoen din en noen av bankene på listen over anbefaler vi at du bytter bank. Det er desverre ikke like lett å flytte BSU kontoen sin som det er å flytte en vanlig sparekonto. Det som er viktig å huske på når du skal flytte BSU kontoen din til en annen bank er at du ikke må ta ut pengene fra kontoen, for så å overføre pengene til den nye kontoen slik du ville gjort med et vanlig bankbytte. Dette er fordi du underskrev en spareavtale når du begynte sparingen din i BSU. Denne spareavtalen sier blant annet at dersom du tar ut pengene fra kontoen uten å bruke de til boligformål så avsluttes sparingen. Dette medfører også at du ikke kan åpne en ny BSU konto igjen, uansett om det er en ny bank.

Måten man går frem for å flytte en BSU konto er at man går inn i nettbanken i den gamle banken din og velger » bankbytteskjema» dette er et elektronisk skjema som den gamle banken din sender til den nye banken for å overføre kontoen.

Hvordan spare mer enn 25.000 kr i året i BSU?

En vanlig BSU konto har en øvre grense på hvor mye du kan spare i året, denne grensen er på 25.000 kr. Det er derimot mange som ønsker å spare mer enn dette, men som ikke vil sette pengene sine på en ordinær sparekonto med lav rente rente.

BSU 2.0

En BSU 2.0 konto er en slags tilleggsordning til den vanlige BSU kontoen din. På en BSU 2.0 konto kan du sette inn 25.000 kr hvert år i tillegg til de 25.000 kr du har satt inn på den vanlige BSU kontoen din. Det er viktig å merke seg at du ikke vil få det samme skattefradraget (som er på opp til 5.000 kr) som du får på vanlig BSU konto. Du vil også ha de samme begrensningene på hva du kan disponere pengene til. Det positive er at du som oftest kan få den samme gode renten som på den vanlige BSU kontoen din. Dersom du vil lære mer om BSU 2.0 anbefaler vi at du leser vår artikkel Bør du spare i BSU 2.0

Når man skal opprette en BSU 2.0 konto er det som regel en forutsetning at man allerede har en BSU konto i samme bank. Under har vi laget en oversikt over bankene som tilbyr høyest rente på BSU 2.0. Renten er den samme for vanlig BSU konto i samme bank.

For deg som sparer betyr dette at dersom du vil ha både vanlig BSU og BSU 2.0 så vil det være lurt å velge Helgeland sparebank (som tilbyr god rente på både BSU og BSU 2.0) fremfor Skue sparebank (som til tilbyr best rente på vanlig BSU)

Høyest BSU 2.0 rente

Helgeland sparebank4,00%
Sparebank 1 Nord-Norge 3,90%
Sparebank 1 Modum3,80%

Spare i aksjefond/ obligasjonsfond

Dersom du ikke ønsker å binde pengene dine til boligkjøp, men fortsatt er ute etter god avkastning på pengene kan du sette de i et aksjefond eller et obligasjonsfond.

Den enkleste måten å spare i aksje- eller obligasjonsfond er gjennom Nordnet. De tilbyr mange forskjellige fond og har en automatisk fondsrådgiver som forteller deg hvilke fond som passer best for din sparing. Du kan enkelt opprette en konto ved å trykke her.

Aksjefond har vesentlig høyere risiko enn en sparekonto, men tilbyr også gjennomsnittlig bedre avkastning. De siste 40 årene har aksjefond gitt en gjennomsnittlig avkastning på ca. 7-8% årlig.

Obligasjonsfond har lavere risiko enn aksjefond men høyere risiko enn sparekonto. Historisk sett har disse gitt en avkastning på rundt 4% årlig. De kan derfor være et godt alternativ til BSU 2.0 dersom du ikke vil bindre pengene dine.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *